Čitaj mi

PREDSTAVLjEN PROGRAM „DEČIJE NEDELjE“

Savetnica gradonačelnika Novog Sada Ljilјana Koković prisustvovala je konferenciji za novinare na kojoj je predstavlјen program manifestacije „Dečija nedelјa“ koja će biti održana od 4. do 10. oktobra 2021. godine.

- Grad Novi Sad tradicionalno podržava manifestaciju „Dečija nedelјa“ . Odlukom stručne komisije na osnovu pristiglih programa, ove godine je podržan predlog programa „Dete je dete, da ga volite i razumete“ koji realizuje Udruženje „Život kao inspiracija“ uz podršku Grada Novog Sada. Za ovu namenu je iz budžeta Grada izdvojeno milion dinara- rekla je Ljilјana Koković.

Koordinatorka projekta Ljilјana Maširević je s ponosom istakla da je ovogodišnji promoter „Dečije nedelјe“ mladi džudista Velјko Milanović, učenik osmog razreda iz Stepanovićeva.

- Kada je reč o programu „Dečije nedelјe“ on je ove godine koncipiran tako da se svi događaji odvijaju na otvorenom prostoru u skladu sa epidemiološkim merama. Trudili smo se da naše aktivnosti budu sveobuhvatne. Akcenat smo stavili na programe koji neguju zdrave stilove života namenjene svoj deci, uklјučujući i decu sa invaliditetom. U ovu aktivnost biće  uklјučeni brojni sporstki klubovi iz Novog Sada koji će prezentovati svoje sportove s cilјem da ih približe deci, kako bi ih motivisali da se bave sportom. Tradicionalno, i ove godine organizujemo „Berzu knjiga“ koja će biti održana u subotu 9. oktobra ispred tržnog centra „Promenada“. Manifestaciju počinjemo koncertom u saletli u Dunavskom parku u ponedelјak 4. oktobra u 12.00 časova, a zatvaramo koncertom na vodi - rekla je Ljilјana Maširević.

Promoter „Dečije nedelјe“ Velјko Milanović je zahvalio organizatorima koji su ga izabrali za promotera manifestacije uveren da će to poverenje i opravdati.

- Ovo će mi mnogo značiti za motivaciju u budućoj karijeri, iako imam bogato iskustvo u takmičenjima u prethodnih sedam godina. Osvajač sam 150 medalјa, 11 pehara, trostruki sam prvak države, a osvojio sam i bronzanu medalјu na Školarijadi, Prvenstvu sveta u školskom sportu do 15 godina -rekao je Velјko Milanović.

Manifestacija „Dečija nedelјa“ podrazumeva mnoge besplatne sadržaje i radionice na otvorenom koje imaju za cilј da afirmišu dečije talente, a više informacija o svim sadržajima tokom Dečije nedelјe sadržano je u programu manifestacije koji je dostupan na sajtu Grada  www.novisad.rs

Novi Sad, 1. oktobar 2021. godine