Čitaj mi

PREDSTAVLJEN PROGRAM „DEČIJE NEDELJE“

 

V.d. načelnika Gradske uprave za dečiju i socijalnu zaštitu Nebojša Krezović prisustvovao je  konferenciji za novinare na kojoj je predstavlјen program manifestacije „Dečija nedelјa“ koja će biti održana od 6. do 12. oktobra 2014. godine pod sloganom ”Svako dete srećnog lica čuva jedna porodica”. Manifestaciju organizuje udruženje „Život kao inspiracija“  uz podršku Grada Novog Sada.

- „Dečija nedelјa“ je tradicionalna manifestacija koju je i ove godine podržala Gradska uprava za dečiju i socijalnu zaštitu sa 1.600.000 dinara. Pozivam svu decu da zajedno sa svojim roditelјima uživaju u mnogobrojnim i raznovrsnim programima koji će se odvijati tokom naredne nedelјe u našem gradu - istakao je Nebojša Krezović.

- Ovogodišnji program se sastoji iz četiri dela. Specijalizovani-inkluzivni programi  namenjeni osobama sa smetnjama u razvoju, programi za institucije namenjeni  deci školskog i predškolskog uzrasta, programi za roditelјe i programi za svu decu koji se odvijaju u Big šoping centru.  Od početka do kraja Dečije nedelјe u osnovnim školama, deca će na časovima likovne kulture ilustrovati radove u skladu sa sloganom „Svako dete srećnog lica čuva jedna porodica“.  Nakon toga, nastavnici će napraviti odabir i poslati radove na izložbu koja će biti postavlјena u centru grada, poslednjeg dana manifestacije - rekla je koordinatorka projekta Ljilјana Maširević.

Kako je rečeno na konferenciji, cilј programa je da se deci pruži mogućnost da izraze svoje talente i kreativne sposobnosti kroz igru i druženje, da se podigne kvalitet života dece i doprinese prevenciji nasilјa, diskriminacije, kao i inkluziji dece sa smetnjama u razvoju i  marginalizovanih gupa.

Manifestacija podrazumeva kvalitetne sadržaje namenjene deci, sportske i edukativne aktivnosti, zdravstvene, muzičke, likovne i ekološke radionice, kao i berzu knjiga, a program je objavlјen  na sajtu grada  www.novisad.rs

Novi Sad, 3. oktobar 2014. godine