Čitaj mi

PREDSEDNIK OPŠTINE TIVAT POSETIO NOVI SAD

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Gradskoj kući predsednika Opštine Tivat u Crnoj Gori Želјka Komnenovića. Oni su na sastanku razgovarali o nastavku prijatelјskih odnosa i zajedničkoj saradnji u narednom periodu, o predstojećoj turističkoj sezoni, kao i saradnji u oblastima privrede i kulture.

- Drago mi je da nastavlјamo saradnju koju već dugo negujemo između Novog Sada i Tivta. Uz Budvu, to je crnogorski grad koji ima najbliže odnose sa našim. Epidemiološka situacija je takva da se može očekivati da će turisti iz Srbije ove sezone slobodno putovati u Crnu Gore koja, kako se čini, želјno čeka naše turiste. Tivat će biti važan deo procesa u kojem je Budva potencijalni kandidat za Evropsku prestonicu kulture 2028. godine, sa još tri opštine u Boki Kotorskoj. Mi ćemo im svakako preneti iskustva iz te oblasti, kako bi se i oni ovenčali tom prestižnom titulom i želimo im sreću u procesu kandidature. Novom predsedniku Opštine Tivat Komnenoviću i njegovoj administraciji želim stabilnost u radu, i mnogo uspeha u ovim izazovnim vremenima uzrokovanim pandemijom, i da opravda veliku podršku građana koju je imao na izborima u avgustu prošle godine. Izgradnja Porto Montenegra je bila svojevrsna revolucija u Tivtu i javno mnjenje se bunilo protiv tog grandioznog projekta, međutim, sad se ceo Tivat ponosi i hvali tom investicijom. S tim u vezi, možemo napraviti paralelu i sa nekim vizionarskim projektima u Novom Sadu, a vreme će pokazati opravdanost i učinkovitost istih - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Predsednik Opštine Tivat Želјko Komnenović preneo je gradonačelniku Vučeviću bratske pozdrave iz Crne Gore, Boke Kotorske, a posebno iz Tivta sa kojim Novi Sad gaji vrlo bliske odnose.

- Želim da poručim da će i nova gradska administracija nastaviti praksu negovanja prijatelјstva sa Novim Sadom, i da ćemo težiti tome da naše veze još produbimo. Nama je u fokusu predstojeća turistička sezona i želim da pozovem Novosađane da dođu u Boku Kotorsku, u naš lepi Tivat gde sve je spremno za turiste. Nadam se da će nam Novi Sad kao nosilac titule Evropska prestonica kulture, preneti iskustva, znanja i veštine koje je upotrebio u dobijanju tog laskavog priznanja kako bismo i mi zabeležili takav uspeh – rekao je Želјko Komnenović.

Novi Sad, 26. maj 2021. godine