Čitaj mi

POVEĆANJE ENERGETSKE EFIKASNOSTI U DRŽAVAMA KOJE TEŽE DA POSTANU ČLANICE EU

Zamenik gradonačelnika Novog Sada dr Saša Igić prisustvovao je seminaru „BeEAMS- Povećanje energetske efikasnosti u državama koje teže da postanu članice EU“. Opšti cilj BeEAMS projekta je povećanje energetske efikasnosti, korišćenje obnovljive energije i racionalne potrošnje, jačanje zaštite energetskih potrošača u državama koje teže da postanu članice EU, kao i promovisanje evropskih vrednosti, standarda i prakse.

- Pitanje energetske efikasnosti je od posebnog je značaja, pogotovo u vremenu finasijske krize. U cilju uštede energije, Grad Novi Sad aktivno sprovodi mere kojima se štedi električna energija. U vremenu globalne ekonomske krize i ugrožene prirodne sredine, racionalno korišćenje raspoloživih resursa i ekološki bezbedna tehnologija moraju biti prioriteti, kako bismo samotalno i nezavisno od drugih mogli da zadovoljimo potrebe za energijom u svim oblastima. – rekao je zamenik gradonačelnika dr Saša Igić.

Aktivnosti projekta će trajati 18 meseci i implementiraće ga partnerstvo od pet potrošačkih organizacija iz Italije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Turske. Projekat u Srbiji implementira Asocijacija potrošača Srbije.

Novi Sad, 8. jul 2010. godine