Čitaj mi

POTPISAN UGOVOR O PRIVREMENOM USTUPANJU SISTEMA ZA SNIMANJE SAOBRAĆAJA

Ugovor o privremenom ustupanju sistema za snimanje saobraćaja između kompanije „Balkan road control“ d.o.o., Grada Novog Sada i Policijske uprave Novi Sad zaklјučen je u Gradskoj kući, a potpisnici su bili član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Nemanja Vukčević, načelnik Policijske uprave Novi Sad Siniša Radaković i Pero Andreata iz kompanije „Balkan road control“ d.o.o.

Član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Nemanja Vukčević pozdravio je prisutne u ime gradonačelnika Miloša Vučevića naglasivši da je bezbednost u saobraćaju jedan od najbitnijih činilaca u funkcionisanju grada.

- Kompanija „Balkan road control“ prepoznala je napore Gradske uprave za saobraćaj u ovoj oblasti i ustupila na korišćenje sistem, koji čine tri kamere za snimanje saobraćaja, bez novčane naknade na šest meseci. Sistem je namenjen detekciji i dokumentovanju saobraćajnih prekršaja, ponašanja učesnika u saobraćaju, a u cilјu veće bezbednosti i protočnosti saobraćaja na teritoriji Grada Novog Sada. Reč je o najsavremenijoj tehnologiji koja bez obzira na vremenske prilike i uslove evidentira prekršioce. Ideja projekta nije naplata kazni od prekršaja vozača, već nam je cilј da utičemo na svest vozača, povećamo disciplinu i unapredimo saobraćajnu kulturu - rekao je Nemanja Vukčević.

Načelnik Policijske uprave Novi Sad Siniša Radaković zahvalio je Gradskoj uparvi što je prepoznala značaj i potrebe svojih sugrađana i što će, kroz ovaj besplatan projekat, unaprediti bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

 

Novi Sad, 27. februar 2015. godine