Čitaj mi

POTPISAN UGOVOR O IZRADI PROJEKTNO-TEHNIČKE DOKUMENTACIJE ZA DOGRADNјU I REKONSTRUKCIJU SPENSA

Ugovor o izradi projektno-tehničke dokumentacije za dogradnju i rekonstrukciju objekata JP SPC “Vojvodina“, u prisustvu gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, potpisali su dekan Fakulteta tehničkih nauka Novi Sad Srđan Kolaković i direktor JP SPC „Vojvodina“ Dragan Milić.

- Ovo je veliki dan za SPENS, za korak smo bliži suštinskom rešenju njegove budućnosti. U junu 2021. godine, Grad je dobio Strategiju razvoja objekta SPENS-a, koja je definisala viziju njegovog unapređenja i očuvanja. Nakon toga smo u budžetu opredelili 100 miliona dinara za izradu projektno-tehničke dokumentacije. Za šest meseci FTN će nam predočiti studiju o realnom trenutnom stanju SPENS-a, a 12 meseci im je rok za izradu Idejnog projekta, na osnovu kojeg bismo polovinom 2023. godine počeli da se bavimo ugovaranjem posla u skladu sa žutim fidikom, uz naravno rešavanja pitanja finansiranja tako velikog projekta. Prvi put nakon izgradnje SPENS-a, Grad na sistematičan, logičan i stručan način prilazi rešavanju ovog složenog problema. Ja sam optimista i veoma sam ponosan na to što na pravi način sarađujemo sa vrhunskim stručnim institucijama u Novom Sadu – istakao je gradonačelnik Vučević.

Prof. dr Srđan Kolaković naglasio je da FTN želi da pomogne gradu da sačuva i modernizuje jedan od objekata po kojem je prepoznatlјiv.

- Želimo da SPENS-u obučemo novo ruho, ali da on dobije i novi sadržaj. Na projektu će raditi mladi profesori i biće to šansa da se iskažu, da ostave legat svom gradu. Ranija koncepcija SPENS-a je prevaziđena, posebno što su u najbližoj okolini otvorena dva tržna centra. Namera nam je da tu budu poslovni sadržaji gde će se razvijati nove ideje, a imajući u vidu činjenicu da je u blizini Naučno-tehnološki park – kazao je Kolaković.

Kako je rekao direktor JP SPC „Vojvodina“ Dragan Milić, Novosađanima je stalo do SPENS-a i to preduzeće daće svoj maksimum u saradnji sa FTN-om, jer je zajednički cilј da taj objekat ponudi najbolјe moguće uslove za sportske aktivnosti, za organizaciju kulturnih i zabavnih programa, kao i da isprati standarde savremenog poslovnog ambijenta.

Novi Sad, 15. decembar 2021. godine