Čitaj mi

POSETA OSNOVNOJ ŠKOLI „VASA STAJIĆ“

Članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić posetila je danas Osnovnu školu „Vasa Stajić“ gde su u toku radovi na dogradnji sportske sale. Projektom dogradnje planirano je proširenje kapaciteta postojeće fiskulturne sale za 790 m2. Radovi su počeli u novembru 2021. godine i do sada su završeni spolјašnji radovi i postavlјene podne površine u prostorijama.

- Trudimo se da omogućimo što bolјe uslove za rad i boravak u školi „Vasa Stajić“ koju pohađa 867 učenika, raspoređenih u 32 odelenja. Budući da sve veći broj učenika upisuje ovu školu, a da stara fiskulturna sala, izgrađena 1956. godine nije imala dovolјno kapaciteta za realizaciju nastave fizičkog vaspitanja svih odelјenja u toku nedelјe, uložili smo 262 miliona dinara za projekat dogradnje sportske sale. Realizacijom ovog projekta škola će dobiti salu ukupne površine 1239,44 m2 koja će biti povezana sa školskom zgradom. Radovi se realizuju zadovolјavajućom dinamikom, prema zadatim rokovima i sigurna sam da će učenici ove škole, već početkom naredne školske godine, u septembru imati mnogo bolјe uslove za nastavu fizičkog vaspitanja i bavlјenje sportom uopšte - izjavila je Dina Vučinić.

Grad Novi Sad kontinuirano ulaže u oblast obrazovanja, a u OŠ „Vasa Stajić“, od 2014. godine, investirano je preko 300 miliona dinara.

- Jedna od najvažnijih stvari koju smo završili je zamena fasadne stolarije u delu objekta i dogradnja škole. Takođe, urađena revitalizacija starog parketa u trinaest učionica i svečanoj sali, kao i zamena dotrajalih vrata toaleta, učionica, radionice i biblioteke. Ove godine, izdvojili smo i sredstva za Investiciono održavanje na pobolјšanju uslova korišćenja objekta  u iznosu od 32 miliona dinara - objasnila je Dina Vučinić  i dodala – Prepoznajemo obrazovanje kao suštinski važnu oblast razvoja društva za koju iz budžeta Grada izdvajamo čak sedam milijardi dinara kako bi proširili kapacitete i napravili optimalne uslove za novosadske učenike i sve one koji rade u prosveti. Ovo je samo jedno od sedam aktivnih gradilišta iz te sfere, na teritoriji Grada. U toku je i izgradnja nove škole u naselјu Jugovićevo, kao i novog objekta škole OŠ „Miloš Crnjanski“, zatim rekonstrukcija i dogradnja objekta OŠ „Desanka Maksimović“ i dogradnja objekta Srednje medicinske škole „7. april“. Pored toga trenutno se radi i na izgradnji novog objekta PU „Radosno detinjstvo“ na Adicama i nadogradnji i rekonstrukciji postojećih objekata te ustanove u Kovilјu i na Klisanskom putu.

Novi Sad, 21. mart 2023. godine