Čitaj mi

POSETA DELEGACIJE SEKRETARIJATA ZA SOCIJALNU ZAŠTITU GRADA BEOGRADA

 

Član Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci  prof. dr Nikola Ćirović i šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović obišli su renoviranu Narodnu kuhinju Crvenog krsta zajedno sa delegacijom Sekretarijata za socijalnu zaštitu Grada Beograda na čelu sa članom Veća za socijalnu zaštitu Mirjanom  Milutinović.

Cilј posete beogradske delegacije bio je obilazak ustanova socijalne zaštite i razmena iskustava predstavnika dva grada u toj oblasti. Tom prilikom, pored Narodne kuhinje delegacija je obišla i ŠOSO „Milan Petrović“, Kancelariju za osobe sa invaliditetom i Centar za socijalni rad Grada Novog Sada.

-Grad Novi Sad je ponosan na činjenicu da je prva lokalna samouprava koja je početkom septembra 2013. godine otvorila Kancelariju za osobe sa invaliditetom, u martu 2014. otvorena je Kancelarija za starije osobe, a u avgustu iste godine je otvorena renovirana  Narodna kuhinja Crvenog krsta. Ta kuhinja svakodnevno pruža usluge ugroženom stanovništvu u vidu toplih obroka i lanč paketa - rekao je šef Kabineta gradonačelnika Aleksandar Petrović.

Sekretar za socijalnu zaštitu Grada Beograda Jasmina Ivanović istakla je da Grad Beograd mnogo čini za unapređenje položaja socijalno ugroženog stanovništva i svih onih kojima je pomoć najpotrebnija.

-Današnja poseta je izuzetna prilika za  saradnju i razmenu iskustava, a očekujem delegaciju Novog Sada u uzvratnoj poseti – istakla je Jasmina Ivanović.

Prilikom obilaska ustanova socijalne zaštite prof. dr Nikola Ćirović rekao je da je Grad Novi Sad prepoznatlјiv po svojoj socijalnoj politici usmerenoj ka svim korisnicima jednako, bilo da se radi o osobama sa invaliditetom, siromašnima ili starim osobama. 

Novi Sad, 8. oktobar 2014. godine