Čitaj mi

POSETA ATLETSКOM КLUBU „BORAC“ КLISA

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je treningu dece iz Atletskog kluba "Borac" koji je održan u hali Sportskog centra „Slana Bara“. Pozdravljajući članove kluba, decu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta, on im se zahvalio što predano i sa zadovoljstvom pristupaju treninzima i ukazao na značaj bavljenja sportom u njihovom uzrastu.

- Atletika je bazični sport, osnova je fizičkog vaspitanja školske dece i značajna je ne samo za za njihov razvoj, već i za pripremu za druge sportove, za samodisciplinu i želju za uspehom. Veoma mi je drago što je Atletski klub "Borac" za osam godina postojanja uspeo da okupi preko 150 članova, pre svega dece sa Кlise, Čeneja i iz okolnih delova Novog Sada, da ih animira da se bave sportom i da usvoje zdrave stilove života. Gradska uprava za sport i omladinu to prepoznaje, naš prioritet je razvoj školskog sporta i trudimo se da deca iz svih delova Grada imaju mogućnost da se kvalitetno bave sportom i zato podržavamo ovaj klub – rekao je Ognjen Cvjetićanin.

Predsednica AК „Borac" Danijela Špirić se zahvalila članu Gradskog veća za sport i omladinu Ognjenu Cvjetićaninu na podršci Grada Novog Sada klubu i dodelila mu plaketu za izuzetnu saradnju i doprinos razvoju atletike.

- Brojimo preko 150 članova, uzrasta od šest do 19 godina, kao i grupe veterana i žena koje se rekreativno bave atletikom. U sistemu smo svih državnih takmičenja, a naši članovi ostvarili su zapažen uspeh i na međunarodnom takmičenju u Splitu. Ovom prilikom želim da se zahvalim Gradu koji nam je omogućio da kvalitetno treniramo i u zimskom periodu, doprineo poboljšanju uslova na stadionu FК „Borac“ i pomogao da obezbedimo sve rekvizite potrebne da se razvijemo i učestvujemo na takmičenjima u svim disciplinama – istakla je  Danijela Špirić.

Novi Sad, 11. mart 2021. godine