Čitaj mi

POPIS STANOVNIŠTVA, DOMAĆINSTAVA I STANOVA

Popisna komisija za pripremu, organizaciju i sprovođenje popisa na teritoriji Grada Novog Sada održala je konferenciju za novinare povodom početka Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2011. u Republici Srbiji.

Tom prilikom predsednica komisije Ana Mujan istakla je da će se popis stanovništva sprovoditi od 1. oktobra (od 8 časova) do 15. oktobra (do 20 časova) kada će popisivači, lica sa legitimacijama koje sadrže sliku i ovlašćenje za rad, obilaziti teren.

- Svi građani Republike Srbije imaju pravo, ali i dužnost da učestvuju u popisu i da na sva pitanja koja se nalaze u popisnim obrascima daju tačne i potpune odgovore. Postoje dva obrasca, jedan za lica a drugi za domaćinstva – rekla je predsednica komisije Ana Mujan i dodala da će sva nepopisana lica u predviđenom terminu imati mogućnost naknadne prijave koju će izvršiti republički odnosno opštinski instruktori.

Popis stanovnika predstavlja najvažniji statistički izvor podataka o stanovništvu, domaćinstvima i stanovima u našoj državi, a učesnici u popisu su dužni da podatke prikupljene od popisanih lica čuvaju u tajnosti jer će se podaci koristiti isključivo u statističke svrhe.


Novi Sad, 29. septembar 2011. godine