Čitaj mi

Pomoć u rešavanju stambenog pitanja porodici Marinković

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić primio je danas Radomira i Anu Marinković roditelje trojki Nine, Nikole i Nestora, a u gostima kod gradonačelnika bila je i njihova četvorogodišnja ćerka Valentina. Nakon priče o tome da četvoročlana porodica Marinković zajedno sa Radomirovimm ocem i majkom živi u stanu od oko 50 kvadrata, koja je objavljena u dnevnom listu Blic, gradonačelnik Pavličić rekao je da će se Grad potdruditi da pomogne u rešavanju stambenog problema ove višečlane porodice.

- Jako je važno da država pruži podršku višečlanim porodicama, i Grad uvek nastoji da u granicama mogućnosti pomogne onima kojima je to neophodno. – istakao je gradonačelnik Pavličić i čestitajući rođenje dece poželeo porodici Marinković mnogo sreće i uspeha u životu. Radivoj i Ana zahvalili su se gradonačelniku na prijemu i rekli da će im svaka pomoć da dobiju veći stambeni prostor u mnogome olakšati svakodnevni život.

Inače Grad Novi Sad obezbediće Marinkovićima i kolica za trojke, a preko Uprave za socijalnu i dečju zaštitu sprovode se brojne mere za podršku porodici sa decom. Jedna od njih je i pomoć u rešavanju stambenih potreba i poboljšanju uslova stanovanja porodica sa decom putem Stambeno-kreditnog pronatalitetnog fonda. Važno je naglasiti da je Grad preduzeo korake da se promeni način funkcionisanja tog Fonda, i to tako da porodice koje ostvaruju pravo na stambeni kredit glavnicu kredita plaćaju banci, a Grad kamatu, što bi omogućilo lakše ostvarivanje ovog prava u praksi.

Novi Sad, 18. februar 2011. godine