Čitaj mi

POMOĆ GRADA NOVOG SADA SOCIJALNO UGROŽENOM STANOVNIŠTVU

Zamenik gradonačelnika Igor Crnobarac posetio je Gradsku organizaciju Crvenog krsta u Petrovaradinu, a tom prilikom podeljena je pomoć socijalno ugroženim porodicama u okviru Projekta direktnog ublažavanja siromaštva.

- Grad Novi Sad vodi odgovornu socijalnu politiku, uz nastojanje da konstantno unapredi i proširi mehanizme i mere podrške našim najugroženijim sugrađanima. Kada je u pitanju realizacija programa iz oblasti socijalne i dečije zaštite, posebno se ističe saradnja sa Gradskom organizacijom Crvenog krsta. U ovoj godini iz budžeta Grada izdvojeno je skoro 73 miliona dinara za programe i aktivnosti Crvenog krsta u borbi protiv siromaštva. Jedan od tih programa je vezan za direktno ublažavanje siromaštva, za koji je iz budžeta izdvojeno preko 9 miliona dinara, a pomoć je namenjena za oko 2000 socijalno ugroženih porodica sa teritorije Grada Novog Sada. Iskoristio bih priliku i da volonterima Crvenog krsta čestitam 5. decembar, Međunarodni dan volontera i da im se u ime Grada zahvalim i uputim najiskreniju čestitku i divljenje svim ljudima koji su, u duhu volonterizma, uvek interese zajednice i društva stavljali ispred ličnih interesa - rekao je Igor Crnobarac.

Crveni krst je izvršio nabavku 1200 prehrambenih paketa, 1200 higijenskih paketa koji će biti distribuirani tokom decembra meseca i početkom januara 2024. godine.

- Zahvaljujući podršci Grada Novog Sada, mi se kao Crveni krst Novog Sada izdvajamo kao primer dobre prakse u kontekstu rada Crvenog krsta Srbije, jer Grad snažno podržavajući naše aktivnosti, podržava i dobrobit naših krajnjih korisnika. Tokom 2022. godine, pomogli smo 13.704 pojedinca, koji pomoć i neki od vidova usluga nose u svoje porodice, a ove godine smo na istom nivou. To se odnosi i na rad Narodne kuhinje, gde se svakodnevno priprema 600 kuvanih obroka i 800 lanč paketa, koji Grad tradicionalno finansira od 1991. godine. Tu su i razni drugi programi, kao što je oporavak na moru za najmlađe sugrađane iz socijalno ugroženih porodica, ali i programi za najugroženije penzionere – istakao je sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta dr Dragan Lazić.

Novi Sad, 28. novembar 2023. godine