Čitaj mi

POLOŽENI VENCI NA GROB I SPOMENIK MIROSLAVA ANTIĆA

Član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić, zajedno sa članovima Odbora manifestacije ''Antićevi dani'' Miroslavom Radonjićem i Đeze Bordašom, kao i pomoćnicom direktora Kulturnog centra Novog Sada Milјanom Kozarov, položio je vence na grob i spomenik Miroslava-Mike Antića.

Kod spomenika u Dunavskom parku upriličen je i prigodan program povodom rođendana velikog pesnika, u okviru kojeg su učenici OŠ ''Miroslav Antić'' i OŠ ''Dušan Radović'' recitovali njegove stihove na srpskom, romskom i mađarskom jeziku.

- I na ovaj način sećamo se našeg velikana, a slaveći lik i delo Mike Antića, slavimo neprolaznost umetničkog stvaralaštva. Kulturni centar Novog Sada u saradnji sa Odborom Skupštine Grada Novog Sada, dvanaesti put za redom organizuje ovu manifestaciju, na veliko zadovolјstvo Gradske uprave za kulturu. Kao i do sada, pripremili su kvalitetan i raznovrstan program koji se realizuje u Novom Sadu na više lokacija – naglasio je Dalibor Rožić.

Nagrada „Miroslav Antić“ za 2018. godinu, pripala je Dejanu Aleksiću za zbirku pesama „Radno vreme raja“ u izdanju Kulturnog centra Novog Sada, a biće mu uručena 15. marta u Svečanoj sali Gradske kuće, čime će trodnevna manifestacija biti završena.

Novi Sad, 14. mart 2019. godine