Čitaj mi

POLICIJSKO ODELjENjE NA NOVOM NASELjU POČELO SA RADOM

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i načelnik Policijske uprave u Novom Sadu Siniša Radaković prisustvovali su početku rada Policijskog odeljenja na Novom naselju u Ulici Stevana Hladnog.

- Želeo bih da zahvalim ministru Nebojši Stefanoviću i načelniku PU u Novom Sadu Siniši Radakoviću na odluci da posle mnogo godina počne sa radom policijska stanica na Novom naselju. Za nas Novosađane, to je veoma važan potez na koji se čekalo godinama i nadam se da će Policijska uprava u Novom Sadu veoma brzo osposobiti za rad u punom kapacitetu ovu Policijsku ispostavu. Grad Novi Sad je spreman da odmah pomogne Policijsko odeljenje sa računarskom opremom i svim drugim tehničkim stvarima neophodnim za njihov nesmetan rad. Za nas je ključno pitanje bezbednosti građana na Novom naselju, jednom od najvećih delova grada, koji godinama čekaju da dobiju Policijsku stanicu i nadam se da će na ovaj način pripadnici policije bili daleko prisutniji na ulicama na Satelitu i na Novom naselju - rekao je gradonačelnik Vučević i dodao da se nada da će veoma brzo biti doneta nova sistematizacija koja predviđa Policijsku ispostavu na Novom naselju.

Načelnik Policijske uprave u Novom Sadu Siniša Radaković rekao je da odlukom ministra unutrašnjih poslova od danas sa radom počinje Odeljenje policije Novo naselje, što predstavlja samo prvi korak ka uspostavljanju Policijske ispostave.

- Juče je na sastanku sa ministrom Stefanovićem dogovoreno da već u ponedeljak ujutru, u Ministarstvo budu dostavljeni predlozi za formiranje nove Policijske ispostave i sistematizacija novih radnih mesta za Policijsku ispostavu Novo naselje. Mi trenutno ovde imamo 32 ljudi na raspolaganju koje smo obezbedili preraspodelom kadrova , a očekujemo da će naš predlog koji predviđa ukupno 96 policajaca biti rešen u najkraćem roku - rekao je načelnik Radaković i naglasio da je krajnji cilj da se policija približi građanima, da im bude u svakom momentu na usluzi i da se bezbednost podigne na viši nivo.

Novi Sad, 28. februar 2015. godine