Čitaj mi

POLAGANJE VENACA POVODOM DANA OSLOBOĐENJA GRADA

Povodom 23. oktobra Dana oslobođenja Novog Sada, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsednik Skupštine grada Novog Sada prof. dr Siniša Sević položili su vence na Spomen groblju i na spomenik Novosadskom partizanskom odredu na Čeneju.
- Danas sa ponosom obeležavamo jedan od najvažnijih datuma za noviju  istoriju Novog Sada, a to su pored današnjeg dana i 9. i 25. novembar. Sećanja na te datume predstavljaju stubove koji drže naš grad, u pogledu onog najvrednijeg što imamo danas,  a to je sloboda.  Obeležavajući te datume na jedan dostojanstven način, sećamo se svih onih koji su dali svoju hrabrost, odvažnost i ono najvrednije što imaju, svoje živote kako bismo mi mogli da živimo slobodno u gradu kakav je danas Novi Sad - rekao je gradonačelnik Vučević uputivši veliku zahvalnost svima onima koji su učestvovali u oslobođenju Grada Novog Sada pre 69 godina.

Pored gradonačelnika Novog Sada i predsednika Skupštine Grada, vence su položili predstavnici Vojske Srbije, članovi Gradskog odbora SUBNOR i delegacija Rezervnih vojnih starešina. Dan oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu obeležava se svake godine i to povodom 23. oktobra 1944. godine, kada su borci Novosadskog partizanskog odreda oslobodili Novi Sad, a iz njega se povukle poslednje fašističke okupacione trupe.

Novi Sad, 23. oktobar 2013. godine