Čitaj mi

Pokretom do zdravlja

Član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Aleksandra Novakov – Mikić prisustvovala je akciji „Pokretom do zdravlja“ koja je održana u okviru obeležavanja Međunarodnog dana fizioterapeuta.

- Grad podržava sve akcije koje se baziraju na preventivi a ima li bolje preventive od bilo kakve bolesti nego kada se krećemo dovoljno, radimo vežbe, plivamo, kada slušamo savete stručnjaka šta je najbolje raditi. Grad i ove godine ima projekat edukacije roditelja i dece predškolskog uzrasta i nižih razreda osnovne škole kako da pravilno hodaju , kako da nose teške torbe, kojima su svi opterećeni, tako da i na taj način podržavamo akcije ove vrste. - rekla je prof. dr Aleksandra Novakov Mikić i pozvala sve roditelje da decu vaspitavaju u duhu zdravog načina života i da ukoliko imaju neki problem odu kod stručnjaka, odnosno fizioterapeuta.

Organizator akcije Društvo fizioterapeuta Srbije održalo je ulične perfomanse pored Novog Sada, i u Beogradu i Nišu, u kojima su fizioterapeuti promovisali zdrave stilove života, omogućili građanima i deci preventivne procene i savete kako da vežbaju.

Novi Sad, 8.septembar 2010.godine