Čitaj mi

PODRŠKA GRADA SPROVOĐENJU POSTUPKA LEGALIZACIJE

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić prisustvovao je konferenciji za novinare na kojoj su predstavljeni dosadašnji rezultati rada Radne grupe za praćenje postupka legalizacije objekata na teritoriji Grada Novog Sada, koja je osnovana 16. aprila 2010. godine na inicijativu gradonačelnika, a u cilju efikasnijeg sprovođenja postupka legalizacije.

- Novi Sad je grad koji je u prethodnim godinama imao puno objekata izgrađenih bez dozvole. Do sada je stiglo 27 hiljada zahteva za legalizaciju objekata po novom zakonu i 10 hiljada po starom. Problemu legalizacije, od koje bi grad mogao da ostvari veliki prihod u budžetu, pristupili smo ozbiljno i odgovorno. Formirali smo tim ljudi iz različitih uprava i javnih preduzeća, koji na sve načine pruža podršku procesu legalizacije, pojednostavili smo procedure i snizili cene izdavanja dokumenata od strane grada, što je rezultiralo velikim brojem obrađenih zahteva.- rekao je gradonačelnik Pavličić i pozvao građane da što pre dostave svu neophodnu dokumentaciju, naglasivši da od toga zavisi brzina rešavanja predmeta.

Predsednik Radne grupe Srboljub Bubnjević izjavio je da je u cilju efikasnijeg rada prijem zahteva za legalizaciju bio organizovan i u mesnim zajednicama.

- Radna grupa aktivno pruža podršku postupku legalizacije. Do sada smo poslali deset i po hiljada dopisa građanima kako bi ih obavestili o dokumentima koji nedostaju, a cene dokumenata koje izdaje grad snižene su do 75 posto.- istakao je Bubnjević.

Na konferenciji je najavljeno da će u infrastrukturu naselja iz kojih je polsato najviše zahteva za legalizaciju objekata, kao što su Adice, Klisa, Vidovdansko naselje, u narednih mesec dana biti uloženo 30 miliona dinara.
 

Novi Sad, 17. maj 2010. godine