Čitaj mi

PODRŠKA GRADA NOVOSAĐANINU DEJANU KOVAČEVIĆU

Na preporuku gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, Stambena komisija Skupštine Grada ustupila je na korišćenje stan na Bulevaru Mihajla Pupina, Novosađaninu Dejanu Kovačeviću, koji je rođen sa teškim invaliditetom. Njemu su, danas u Gradskoj kući, ugovore o korišćenju i opremanju stana, uručili gradonačelnik Miloš Vučević i direktor kompanije „Agropanonka“ Dragoljub Švonja koja je obezbedila sredstva za adaptaciju i opremanje stana.

-Zadovoljstvo mi je što smo u prilici da rešimo jedan od problema sa kojima se naši sugrađani susreću. Želim da se zahvalim Stambenoj komisiji Skupštine Grada što je prihvatila moju inicijativu da se stan dodeli gospodinu Dejanu Kovačeviću, i što je Grad Novi Sad još jednom pokazao solidarnost i brigu za građane. Takođe, zahvaljujem se direktoru kompanije „Agropanonka“ Dragoljubu Švonji, i svima onima koji su nesebično pritekli u pomoć da se adekvatno adaptira i opremi stan kako bi Dejanu bio što pristupačniji. Grad Novi Sad prvi je otvorio Kancelariju za osobe sa invaliditetom i svakako će nastaviti sa tom odgovornom politikom i negovanjem solidarnosti - rekao je gradonačelnik, i poželeo Dejanu da ga hrabrost kojom pleni nikada ne napusti.

– Iskreno se zahvaljujem državi, ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću, gradonačelniku Milošu Vučeviću i svima onima koji su mi pomogli da obezbedim krov nad glavom, u kojem ću moći da živim punim plućima, započnem život sa svojom verenicom i stvorim svoju porodicu, jer je to svakako najvažnija stvar na svetu – istakao je tom prilikom Dejan Kovačević.

Kompanija Agropanonka, još jednom je pokazala svoju društvenu odgovornost, i obezbedila sredstva za adaptaciju i opremanje stana. Direktor Dragoljub Švonja istakao je da je impresioniran Dejanovom energijom i načinom života, i da mu je izuzetno drago što se njegova kompanija našla u društvu onih koji su pritekli u pomoć Dejanu, kako bi mu na neki način bar malo olakšali život.

Novi Sad, 11. jul 2014. godina