Čitaj mi

PODELJENI PAKETI POMOĆI ORGANIZACIJI GLUVIH, NOVI SAD

Član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Aleksandar Kiralj posetio je Organizaciju gluvih, Novi Sad i tom prilikom podelio je 62 prehrambena paketa socijalno ugroženim članovima ovog udruženja.

- Organizacija gluvih Novog Sada ima 1200 članova i problemi sa kojima se susreću nisu dovoljno istaknuti u javnosti. Grad Novi Sad će učiniti sve da im pomogne u prevazilaženju problema kod zakazivanja i obavljanja lekarskih pregleda - izjavio je član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Aleksandar Kiralj i dodao da bi se uspostavljanjem komunikacije između prevodioca i određenih ambulanata, putem telekomunikacionih veza značajno poboljšao kvalitet zdravstvenih usluga za ovu kategoriju osoba sa invaliditetom.

Sekretar Organizacije gluvih, Novi Sad Mirko Knežević, se u ime prisutnih članova zahvalio Gradu Novom Sadu na pažnji i paketima, koji su dobrodošli u vreme praznika i ukazao na značaj saradnje sa Gradskom upravom za zdravstvo u rešavanju problema sa kojima se suočavaju članovi Organizacije gluvih.

U okviru akcije kojom se pruža pomoć socijalno najugroženijim osobama sa invaliditetom do sada su podeljeni paketi deci iz Udruženja distrofičara Južno bačkog okruga i Saveza udruženja osoba sa invaliditetom Vojvodine, kao i članovima Udruženja distrofičara južnobačkog okruga, Društva multiple skleroze Vojvodine, Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara, Udruženja građana za cerebralnu i dečiju paralizu Južno bačkog okruga - Sunce i Gradske organizacije slepih, Novi Sad. U nastavku akcije paketi pomoći biće podeljeni i članovima drugih udruženja invalida sa teritorije Vojvodine.


Novi Sad, 12. april 2012. godine