Čitaj mi

POČEO SA RADOM JAVNI TOALET U CENTRU GRADA

Zamenica predsednika Skupštine Grada Novog Sada Marija Vrebalov, pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Goran Bolić i direktor ZIG Borislav Novaković pustili su u rad rekonstruisani javni toalet Grada u ulici Kralja Aleksandra .

- Uložili smo dosta vremena i resursa, ali smo objekat uradili krajnje kvalitetno, onako kako Novi Sad zaslužuje. Toalet je izgrađen po najvišim svetskim standardima, a namenjen je svim kategorijama stanovništva, tako da je jedan deo osposobljen za osobe za posebnim potrebama, kojima je na raspolaganju i lift, a postoji i deo namenjen za decu i prepovijanje beba.– istakao je pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Goran Bolić

Rekonstrukcija toaleta koštala je 12 miliona dinara, a Erste banka donirala je lift za potrebe osoba sa invaliditetom. Površina javnog toaleta je 150 kvadrata, što je za 100 kvadrata više nego ranije, a o njegovom održavanju brinuće se JKP Gradsko zelenilo.

- Neophodno je da naš grad ima javni toalet pristupačan svima, da roditelji sa decom mogu da ga koriste isto kao i osobe sa privremenim ili trajnim invaliditetom i da niko ne bude diskriminisan zbog svoje različitosti – istakla je zamenica predsednika Skupštine Grada Marija Vrebalov i poručila da je veoma važno da ono što smo napravili znamo i da čuvamo.

Javni toalet u centru Novog Sada će za vreme festivala EXIT raditi 24 časa, a od 12. jula će raditi svakodnevno od 7 do 23 sata. Pored prilagođenosti osobama sa invaliditetom, objekat poseduje toalet za decu, previjalište za bebe, centralnu klimu, ozvučenje, senzorske slavine, dozere za sapun, a zbog bezbednosti građana postavljen je i video nadzor. Usluga korišćenja toaleta staje simboličnih 20 dinara.

Novi Sad, 8. jul 2010. godine