POČEO „NOVOSADSКI ZIMZOLEND“ NA TRGU SLOBODE

Praznična manifestacija „Novosadski Zimzolend“ počela je danas na Trgu slobode, uz pesmu hora Dečijeg kulturnog centra „Beograd“, hora „Zvončići“ i novosadskog benda „Superstvar“. Prisutne je, tom prilikom pozdravio član Gradskog veća za zdravstvo dr Dragan Stajić i proglasio manifestaciju otvorenom.

- Pred nama je najlepše doba godine. Vreme dobrog raspoloženja, darivanja i radovanja koje provodimo sa najbližima, ne zaboravljajući one kojima je potrebna pomoć ili pažnja. Novi Sad je već uveliko okićen i spremno dočekuje praznike, a tome svakako doprinosi i „Zimzolend“ koji duh i tradiciju božićnih marketa donosi i na glavni gradski trg, na radost naših sugrađana, turista koji će posetiti Novi Sad i što je najvažnije dece. Oni veruju u čaroliju koju nam donose praznici i siguran sam da će oni najviše uživati u programu i atmosferi ove manifestacije  - izjavio je Dragan Stajić i pozvao Novosađane da, do 29. decembra dođu na Trg slobode.

„Novosadski Zimzolend“ organizuje Udruženje građana „Srcem za sve“, u saradnji sa kompanijom Ninamedia, a uz podršku Grada Novog Sada. Prema rečima organizatora manifestacija će trajati 34 dana, a pored raznovrsnog programa, u postavljenim tipskim kućicama prodavaće se domaći proizvodi kao što su kolači, kuvano vino, novogodišnji ukrasi i drugo. Na bini u obliku jelke nastupaće horovi, a vikendi su rezervisani za dečije predstave i radionice. Za provod u večernjim časovima zaduženi su bendovi i di džejevi.

Novi Sad, 26. novembar 2021. godine