Čitaj mi

POČEO MEĐUNARODNI MEMORIJALNI TURNIR U SPORTSКOJ GIMNASTICI

 

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin otvorio je Međunarodni memorijalni turnir u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici „Laza Кrstić i Marica Dželatović“ koji  organizuje Sokolsko društvo „Vojvodina“, pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada.

- Prvog decembra obeležili smo veliki jubilej - 85 godina od izgradnje Sokolskog doma, a danas otvaramo dvanaesti po redu turnir „Laza Кrstić i Marica Dželatović“  u okviru kojeg se takmiči 150 gimnastičara i gimnastičarki, iz devet zemalja. To jasno govori o trajanju, tradiciji i značaju našeg najtrofejnijeg i najmasovnijeg gimnastičkog udruženja koje je, od svog osnivanja 1905. godine do danas, uspelo je da očuva izvorne principe i vrednosti Sokolskog gimnastičkog sistema i da neguje dugu tradiciju gimnastike, u našem gradu. Ponosni smo na Sokolsko društvo „Vojvodina“ i uvek rado podržavamo njegov rad, pa tako i ovaj turnir koji doprinosi afirmaciji sportske gimnastike među decom i vraćanju međunarodne gimnastike u Novi Sad - izjavio je Ognjen Cvjetićanin.

Predsednik Sokolskog društva „Vojvodina“ Miroslav Кovačev dodao je da se na turniru takmiče gimnastičari i gimnastičarke svih uzrasnih kategorija, iz Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Mađarske, Danske, Bugarske, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Grčke i Srbije i istakao da pored popularizacije sportske gimnastike cilj turnira i želja organizatora jesu da se održi uspomena na doajene srpske gimnastike Lazu Кrstića i Maricu Dželatović koji su bili dugogodišnji treneri Društva.

Novi Sad, 11. decembar 2021. godine