Čitaj mi

POČEO FINALNI TURNIR PRVENSTVA SRBIJE ZA KADETE U ODBOJCI

Finale Prvenstva Srbije za kadete koje organizuje Odbojkaški klub „Vojvodina NS seme“ počelo je danas, na Spensu i trajaće do 30. maja. Po odobrenju Odbojkaškog saveza Srbije turnir je posvećen i nazvan po nekadašnjem igraču Vojvodine Dušanu Tojagiću koji je tragično preminuo 1999. godine. Prvi put „Memorijal Dušana Tojagića“  je održan u sezoni 2001/2002. godine. Sve do sezone 2009/2010. bio je namenjen seniorskim ekipama, kada je preusmeren na odbojkaške nade i talente.

Turnir u okviru kojeg se za titulu državnog šampiona nadmeće dvanaest najboljih ekipa otvorio je član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin.

- Veoma mi je drago što je Novi Sad opet domaćin jednog lepog i važnog sportskog događaja koji je posvećen jednom od najboljih odbojkaša „Vojvodine“ koji nas je nažalost prerano napustio. Ovaj turnir okuplja najtalentovanije mlade odbojkaše Srbije koji će, siguran sam dati sve od sebe kako bi poneli titulu najboljeg na ovom prestižnom takmičenju. Ja im želim mnogo uspeha i sportske sreće, ali i da po fer-plej i prijateljskom odnosu upamte ovaj turnir. Naš grad je uvek bio prestonica srpske odbojke i zato će Uprava za sport i omladinu podsticati mlade ljude i decu da se bave odbojkom, podržavati novosadske klubove i raditi na stvaranju i poboljšanju uslova za kvalitetnije bavljenje sportom i uspešnije organizovanje sportskih manifestacija - izjavio je Ognjen Cvjetićanin.

Ekipe koje učestvuju na finalnom turniru podeljene su u četiri grupe. Domaćin OK “Vojvodina“ igra u grupi A i takmičiće se sa klubovima „Smederevo“ i „Železničar“. Finale, koje će odlučiti o tome ko će poneti titulu kadetskog šampiona Srbije, biće odigrano u nedelju, 30. maja u 13 časova, u Maloj sali SPC „Vojvodina“.

Novi Sad, 28. maj 2021. godine