Čitaj mi

POČEO FESTIVAL PLESA’’DANCE FEST NOVI SAD’’

Šef kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović otvorio je međunarodni festival plesa ’’Dance Fest Novi Sad’’. Reč je o festivalu koji se organizuje 5. put u našem gradu, traje tri dana, a okuplja preko 2 500 takmičara iz naše zemlje, Makedonije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Bugarske, Mađarske, Rumunije, Austrije, Nemačke, Švedske i Južnoafričke Republike.

Tom prilikom Aleksandar Petrović je naglasio da je Novi Sad otvoren grad koji je uvek dobar domaćin i pravo mesto za promociju kulture, umetnosti, ali i druženja i rekreacije.

-Želim vam sportsko i fer-plej takmičenje, i da po povratku iz Novog Sada ponesete najlepše utiske, što će biti najbolji razlog da ponovo dođete i budete naši gosti – naglasio je Aleksandar Petrović.

Osnovni cilj festivala je doprinos promociji modernog plesa, uz podsticanje veštine i talenta, te druženje i umrežavanje. Obuhvata raznovrsne oblike modernog plesa, od različitih stilova baleta, preko hip-hopa, do fuzija etno plesova i namenjen je deci od dve godine i starijim profesionalcima do 35 godina starosti.

U okviru svečane ceremonije otvaranja nastupali su i najmlađi Novosađani iz PU „Radosno Detinjstvo“ i AKUD „Sonja Marinković“. Sudijski tim okupio je ove godine stručnjake iz SAD, Švedske, Italije, Češke, Bugarske i Srbije.

Novi Sad, 22. novembar 2013. godine