Čitaj mi

POČEO ČETVRTI „NOVOSADSКI OКTOBERFEST“

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je otvaranju manifestacije „Novosadski Oktoberfest“ koja se četvrti put organizuje u „Master hali” Novosadskog sajma. Manifestacija je prošle godine okupila više od 15 000 posetilaca, a kao i prethodne tri godine, osim bogatog muzičkog programa, posetioce ove godine očekuje mnoštvo različitih pivskih etiketa i gurmanluka karakterističnih za „Oktoberfest”.

-Četvrti put za redom je bavarski duh u Vojvodini i minhenski festival u Novom Sadu. „Novosadski Oktoberfest“ je svakako jedna od manifestacija koja doprinosi rastu broja turista i boljoj turističkoj ponudi Grada Novog Sada. Imajući u vidu pokazatelje za prvih devet meseci u 2019, prošle godine smo imali rekordnih 450 000 noćenja, a pre samo sedam godina čak duplo manje. Pored ljubaznih ljudi, dobrih novosadskih domaćina, neophodno je da imamo i bolji sadržaj, iz godine u godinu bolju ponudu. Upravo to su organizatori ove manifestacije prepoznali i uspeli da ustoliče ovu manifestaciju kao jedan od bitnih događaja ucrtanih u kalendar zabavnih sadržaja u našem gradu - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i na kraju obraćanja pozvao sve prisutne da aplauzom pozdrave Sinišu Mihajlovića koji je, za razliku od ove, prošle godine bio na otvaranju 3. „Novosadskog Oktoberfesta“ i koji sad igra svoju najtežu životnu utakmicu.

Pored gradonačelnika, prisutnima su se obratili i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković, direktor Nemačko – Srpske privredne komore Martin Кnap, direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković i predsednik „Color Press Group“ Robert Čoban. Oni su posetiocima poželeli dobar provod i da se izuzetan kvalitet manifestacije unapređuje u budućnosti, kao i sve veću posećenost u godinama koje slede.

Nakon ceremonije otvaranja manifestacije, usledili su nastupi muzičkih sastava „Atomsko sklonište“, „Van Gog“, „Bend Sanitarium“ i „Zbogom Brus Li“. U subotu, drugog dana trajanja „Novosadskog Oktoberfesta“ nastupiće „Ortodox Celts“, „Jura Stublić i Film“, „Dejan Petrović Big Band“ i „Električni orgazam“.

Novi Sad, 18. oktobar 2019. godine