Čitaj mi

POČEO 21. NOVOSADSKI DžEZ FESTIVAL

Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Ivan Siler prisustvovao je otvaranju 21. Novosadskog džez festivala koji traje do 16. novembra, a svi koncerti održavaju se u Srpskom narodnom pozorištu na sceni „Jovan Đorđević“. Novosadski džez festival ugostiće neka od najvećih imena iz sveta džez muzike. Novosađani će tokom tri festivalska dana imati priliku da čuju Duo Trovesi – Coscia, George Garzone & Crescent, Lizz Wright i mnoge druge.

-Zahvalјujući ovoj manifestaciji novosadska, ali i šira publika, ima priliku da sluša najkvalitetniju džez muziku, a muzičari i oni koji to postaju, da razvijaju svoje veštine i znanje na brojnim radionicama. Mi smo ponosni na sve što je u okviru ovog projekta do sada učinio Kulturni centar, i sigurni da će nastaviti da oplemenjuju program i u predstojećim festivalima. Kao Grad nastojimo da obezbedimo najbolјe uslove za realizaciju kulturnih programa i da kultura bude pokretač opšteg razvoja. Novi Sad je Evropska prestonica kulture za 2021. godinu i veliki tim radi na tome da budemo dostojni tako važne titule- rekao je Ivan Siler.

Kao i svih prethodnih godina, Grad Novi Sad je i ovoga puta podržao Novosadski džez festival. Podršku su pružili i Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Fondacija „Novi Sad 2021“, Radio-televizija Vojvodine, KS „Svilara“, Srpsko narodno pozorište, gradovi Evropske prestonice kulture i mnogi drugi. Takođe, podršku su pružili i Austrijski kulturni forum u Beogradu, Francuski institut u Srbiji i Italijanski institut u Beogradu.

Novi Sad, 14. novembar 2019. godine