Čitaj mi

POČELO ASFALTIRANjE MAŽURANIĆEVE ULICE U PETROVARADINU

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić obišao je radove na asfaltiranju Mažuranićeve ulice u Petrovaradinu.

Reč je o asfaltiranju prve deonice Mažuranićeve ulice, u dužini od oko 500 metara, iz pravca Ulice Dinka Šimunovića. Na ovoj deonici su završeni radovi na vodovodnoj mreži, izmešteno je 6 postojećih bandera i time su stvoreni uslovi da počne nanošenje prvog sloja asfalta. Pored toga, na ovom delu Mažuranićeve ulice u toku je i izgradnja novog javnog osvetljenja nakon uklanjanja starih stubova.

-Reč je o jednoj od većih investicija za Grad, a sigurno o najvećoj za Petrovaradin. Ova ulica biće asfaltirana u dužini od kilometar i po, što će obuhvatiti i trotoare, a uradiće se kompletno nova javna rasveta kao i atmosferska kanalizacija. Očekujem da će radovi biti gotovi u narednih mesec dana. Kada završimo ovu ulicu građani Petrovaradina mogu da očekuju da će kroz pojačano održavanje biti sređene i druge ulice – naglasio je gradonačelnik Pavličić.

Projektnim rešenjem planirano je da se u Mažuranićevoj ulici izgradi nov kolovoz i pešačka staza širine 1,6 metara. Sa svih površina odvodnjavanje će se vršiti preko slivnika koji će biti postavljeni uz nižu ivicu kolovoza, a koji će biti priključeni na šahtove novoprojektovane kanalizacije.

Radove na izgradnji saobraćajnih površina izvodi Put-invest doo iz Sremske Kamenice. Ugovorena vrednost investicije je 89.675.608,00 dinara, a rok za izvođenje je 88 kalendarskih dana.

Novi Sad, 19. septembar 2011. godine