Čitaj mi

POČELI 52. SUSRETI PROFESIONALNIH POZORIŠTA LUTAКA SRBIJE

Član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić prisustvovao je, u Pozorištu mladih, svečanom otvaranju teatarske manifestacije „Susreti profesionalnih pozorišta lutaka Srbije“ koja će trajati do 6. novembra.

- Grad Novi Sad će uvek nastojati da podržava manifestacije koje svojim kvalitetom doprinose prepoznatljivosti Novog Sada kao Evropske prestonice kulture. Jedna od njih je svakako ova manifestacija koja tradicionalno okuplja profesionalna lutkarska pozorišta iz Srbije. Najbolji lutkari naše zemlje približiće nam u narednim danima, kroz svoja dela, nadahnjujuću moć lutaka. Uz malo mašte, a korišćenjem senke i svetla, uz zanimljive kostime i skulpture, oni će nam predstaviti umetnost dramatizacije kojom će oživeti bajke i basne pred publikom i zato pozivam sve Novosađane da dođu u Pozorište mladih da sa svojim mališanima uživaju u ovom jedinstvenom umetničkom izrazu - rekao je Dalibor Rožić i čestitao organizatorima tog značajnog događaja za lutkarsku scenu u Srbiji.

Na sceni novosadskog Pozorišta mladih, u prvoj nedelji novembra, publika će imati priliku da vidi devet predstava - osam u takmičarskom programu, i to iz sedam gradova - Кragujevca, Niša, Zrenjanina, Subotice, Beograda, Novog Sada i Banjaluke. Ovogodišnji festival se održava pod sloganom „Na krilima publike“, a pored predstava, biće održan i okrugli sto na temu budućnosti lutkarstva u regionu.

Novi Sad, 2. novembar 2021. godine