Čitaj mi

POČELA MEĐUNARODNA KONFERENCIJA O KONSTRUISANJU, OBLIKOVANJU I DIZAJNU

Savetnica gradonačelnika Novog Sada prof. dr Marijana Dukić – Mijatović prisustvovala je otvaranju Međunarodne konferencije o konstruisanju, oblikovanju i dizajnu, koja će biti održana od 6. do 8. juna na Univerzitetu u Novom Sadu.

Organizator Konferencije je Fakultet tehničkih nauka, a cilј je da okupi istaknute istraživače i stručnjake sa raznih fakulteta, naučnih instituta i preduzeća, omogući prezentaciju novih saznanja i ponudi teorijski istražena i praktično proverena rešenja za unapređenje kvaliteta proizvoda u mašinstvu.

- Velika nam je čast što se ovako ugledna konferencija iz oblasti mašinstva održava u našem gradu. Sa Univerzitetom, a posebno sa Fakultetom tehničkih nauka, imamo odličnu saradnju, a taj fakultet je, sa profesorima i kadrovima koje školuje, u velikoj meri doprineo da se naš grad dobro pozicionira sa svetskoj investicionoj mapi. Investitori nas prepoznaju upravo po kvalitetnoj i visokoškolovanoj radnoj snazi. Zajednički radimo na implementaciji strateškog projekta izgradnje Naučno-tehnološkog parka koji će doneti opštu korist. Projekat se realizuje u koordinaciji Grada, Republike, Pokrajine i FTN-a, a Novi Sad, kao Omladinska prestonica Evrope, projekciju budućeg razvoja zasniva na mladim sugrađanima – naglasila je Marijana Dukić – Mijatović.
Između ostalih prisutnima na otvaranju Konferencije obratio se i dekan FTN-a prof. dr Rade Doroslovački.

- Ova konferencija kao i mnoge druge koje organizuje FTN veoma su značajne zbog razmene znanja i iskustava, razmene studenata, a posebno zbog toga što je naš fakultet interdisiplinaran – rekao je Doroslovački.

Na konferenciji će biti prezentovano 167 stručnih radova, a autori dolaze iz brojnih zemalјa među kojima su Srbija, Rusija, SAD, Mađarska, Hrvatska, Italija, Bugarska, Rusija, Irak i Turska.

Novi Sad, 6. jun 2018. godine