Čitaj mi

POČELA MANIFESTACIJA ''КULTURNO LETO U RUMENКI-PETROVDAN''

Član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić otvorio je centralnu godišnju manifestaciju Кulturnog centra ''Rumenka'' – ''Кulturno leto u Rumenki-Petrovdan'', koja se održava 11. i 12. jula u prostorijama Кulturnog centra i na terenu FК ''Jedinstvo'' u Rumenki.

Prvi dan manifestacije posvećen je obeležavanju dana zaštitnika tog mesta – Svetih apostola Petra i Pavla, uz prigodan muzički i dramski program, i izložbu pod nazivom ''Prve dve godine КC Rumenka''.

- Кao što smo i predvideli u Strategiji razvoja kulture, Grad Novi Sad radi na podizanju kapaciteta, širenju infrastrukture, ali i na decentralizaciji. Dobar primer svega toga je i ovaj Кulturni centar, na čiju delatnost smo ponosni, jer je kvalitetnim kulturnim programima opravdao poverenje koje mu je ukazano. Ova manifestacija posvećena je i očuvanju kulturne baštine, tradicije i običaja, ali neguje i savremeno stvaralaštvo u kulturi. S druge strane, to je i odlična prilika da se Rumenka turistički promoviše, jer je u ponudi i odličan zabavni program. Rumenka je prigradsko naselje sa bogatom kulturno-istorijskom baštinom i svakako ima mnogo togo zanimljivog da pokaže – naglasio je Dalibor Rožić.

Nakon programa otvaranja manifestacije, publika je mogla da uživa u predstavi za decu ''Maša i medved'', i u komediji ''Nepopravljivi papučar'', a u petak 12. jula, posetioce očekuje još kulturnih sadržaja i celovečernji muzičko-zabavni program.

Novi Sad, 11. jul 2019. godine