Čitaj mi

POČELA IZGRADNјA SPORTSKOG KOMPLEKSA U FUTOGU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević simbolično je označio početak izgradnje sportskog kompleksa u Futogu. Sadržaje sportskog kompleksa u Futogu činiće zatvoreni olimpijski bazen 50h25m, zatvoreni mali (dečiji) bazen 25h7m, otvoreni sportski tereni (dva košarkaška, dva odbojkaška i dva teniska terena), dečija igrališta i teretane na otvorenom, kao i prateća saobraćajna i komunalna infrastruktura.

- Ovo je velika stvar, pre svega za Futog, ali i za ceo Novi Sad, jer radi se o trenutno najvećoj investiciji koja se finansira iz budžeta Grada, vrednoj milijardu i 750 miliona dinara. Zaokružujemo ovaj sportski kompleks i pored postojeće hale, gradimo najsavremeniji zatvoreni bazenski kompleks, gde ćemo, pored onog na Spensu, dobiti još jedan olimpijski bazen, a gradi se i mali bazen. Prvi put smo kao Grad ugovarali ovaj posao po žutoj knjizi, što znači istovremeno projektovanje i izgradnju kako bismo što brže realizovali veliku investiciju i motivisali kompanije da se udružuju u konzorcijume. Nakon problematične sanacije zatvorenih bazena na Spensu, sada su tamo stvoreni fenomenalni uslovi, omogućili smo da se bazeni na Sajmištu koriste i zimi, a sada dobijamo treći ozbilјan bazenski kompleks – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Objekat zatvorenog bazena je pravougaonog oblika, dimenzija 78m h 45m, visine 18m, biće natkriven drvenom krovnom konstrukcijom lučnog oblika. Spratnost objekta je P+1, ukupne bruto površine 5.065 m2. Površina prizemlјa iznosi 3.578 m2, dok je površina 1. sprata 1.487 m2. U prizemlјu objekta nalaziće se olimpijski bazen, dečiji bazen, svlačionice, koridor za publiku, ulaz za sportiste, kafe bar i ostali prateći sadržaji. Na prvom spratu biće smešteni kancelarijski prostor, garderoba, fitnes, teretana, kafe bar i prateći sadžraji, a na prostoru uz južnu fasadu objekta u dužini olimpijskog bazena biće postavlјene tribine za gledaoce.

Tokom posete gradilištu, rečeno je da će kompleks biti izgrađen do novembra 2023. godine, a novina je što će na jednoj strani zatvorenog bazena moći će da se otvori krov i leti će biti prijatnije korišćenje bazena.

- Ponosan sam što ne zaustavlјamo ovako velike investicije u veoma izazovnim vremenima, jer, nažalost, neke susedne države prinuđene su da gase javnu rasvetu. Važno je da je aktivna građevinska operativa, jer ta industrija najpozitivnije deluje na rast bruto društvenog proizvoda – rekao je gradonačelnik Vučević i poželeo srećan rad neimarima.

Novi Sad, 22. mart 2022. godine