Čitaj mi

POČELA IZGRADNJA NOVOG VRTIĆA U NOVOM SADU

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić obišao je početne radove na izgradnji novog objekta Predškolske ustanove ''Radosno detinjstvo'' u Radničkoj ulici. Za potrebe PU "Radosno detinjstvo" objekat površine oko 3500 m2 biće izgrađen na lokaciji između ulica Radničke, Stražilovske i Bulevara Cara Lazara na parceli 772/1. K.O. Novi Sad.

- Ono što smo dugo najavljivali, sada se ostvaruje i mi danas prisustvujemo početku izgradnje novog dečjeg vrtića u Novom Sadu. Celokupan projekat je dugo i pažljivo pripreman, a izborom adekvatne lokacije i obezbeđivanjem potrebne dokumentacije, stekli su se uslovi za početak gradnje. Radnička ulica je veoma atraktivna gradska lokacija, a nju su upravo izabrali urbanisti koji su procenili da za tu lokaciju nema adekvatan broj vrtića u blizini. Deca uzrasta šest meseci i starija, već od naredne godine će moći da borave u ovom obdaništu, a time ćemo se i konačno rešiti liste čekanja za mesta u vrtićima u Novom Sadu - rekao je gradonačelnik Pavličić.

Zajedno sa gradonačelnikom, gradilište su obišli i član Gradskog veća za obrazovanje Nemanja Starović, član Gradskog veća za budžet i finansije Živko Makarić, direktor PU ''Radosno detinjstvo'' Borislav Samardžić, pomoćnik gradonačelnika Vitomir Vučković i načelnik Gradske uprave za obrazovanje Zoran Kuzeljević. U obilasku gradilišta, nadležni izvođači radova su objašnjavali gradonačelniku dinamiku radova, napomenuvši da će novi vrtić biti spratnosti P+1, sa 19 radnih soba koji će moći da koristi 460 dece, odnosno 19 grupa. Za prvu fazu izgradnje je izdvojeno oko 90 miliona dinara i rok izvođenja prve faze radova je 45 radnih dana, a za drugu fazu izvođenja radova, predviđeno je oko 62 miliona dinara.

Novi Sad, 27. decembar 2011. godine