Čitaj mi

POČELA IZGRADNJA NOVOG OBJEKTA DOMA ZDRAVLJA U FUTOGU

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Aleksandar Kiralj i direktor Doma zdravlja Novi Sad dr Života Lazarević zajedno sa jednim od najstarijih stanovnika Futoga Živanom Kolarovim postavili su kamen temeljac za izgradnju novog objekta Doma zdravlja u Futogu. 

- Ovo je najveća ovogodišnja investicija Doma zdravlja u Novom Sadu. Izgradnja novog objekta doma zdravlja bila je neophodna jer je stari bio samo privremeno rešenje i imao je svega 500 m2 prostora, što nije zadovoljavalo potrebe stanovništva u Futogu. Rok izgradnje je 110 dana, u budžetu za narednu godinu već smo predvideli sredstva za opremanje objekta, tako da će na proleće ova inavesticija biti završena – naglasio je gradonačelnik Pavličić.

U okviru nove zgrade, veličine 1.200 m², nalaziće se odeljenja opšte medicine, pedijatrije, stomatologije, laboratorije, ginekologije, kao i prostorije za patronažu i kućno lečenje. Izgradnja novog objekta Doma zdravlja u Futogu je još jedna investicija Grada Novog Sada u zdravstvo, a do sada nove ambulante dobili su Sremska Kamenica i Šangaj dok je Dom zdravlja u Kisaču rekonstruisan.

Novi Sad, 26. decembar 2011. godine