Čitaj mi

POČELA IZGRADNJA KANALIZACIJE NA SAJLOVU

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić i v.d. direktora JP Zavod za izgradnju grada Mirjana Dejanović obišli su početne radove na izgradnji crpne stanice ''Sajlovo'' na Rumenačkom putu, koji predstavljaju početak rešavanja dugogodišnjg komunalnog problema u tom delu grada.

- Kao što smo i najavili novac od gradskih obveznica ulažemo u infrastrukturu grada. Milijardu i sto miliona dinara ulažemo u izgradnju kanalizacije, tako da će 80 % građana koji sada nemaju kanalizaciju u narednom periodu imati adekvatnu infrastrukturu. Prvo je na redu Sajlovo, a potom slede radovi u Veterniku i Adicama. Vrednost radova na Sajlovu je 170 miliona dinara što govori da grad podjednako ulaže u sva naselja, kako bi obezbedili ravnomeran razvoj – naglasio je gradonačelnik Pavličić.

Pored izgradnje crpne stanice, na Sajlovu će biti izgrađena kanalizaciona mreža u dužini od preko 17 kilometara i duktilni cevovod dugačak 1653 metra, duž Rumenačkog puta kojim će kanalizacija naselja Sajlovo biti spojena sa gradskom mrežom.

Novi Sad, 28. decembar 2011. godine