Čitaj mi

POČELA IZGRADNјA DOMA KULTURE U FUTOGU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je početku izgradnje Doma kulture u Futogu i tom prilikom položio kamen temelјac za budući objekat u Ulici Sime Šolaje. Ukupna vrednost projekta iznosi 35.153.644 dinara, izgradnju je započelo Javno preduzeće „Poslovni prostor", a za izvođenje radova angažovana je građevinska firma „NPN gradnja".

- Zahvalјujući aktivnostima KIC „Mladost“, zatim Javnom preduzeću „Poslovni prostor“, a uz podršku budžeta Grada Novog Sada, posle sedam godina čekanja, konačno su počeli radovi na izgradnji novog objekta Doma kulture u Futogu. U narednih osam meseci, ovaj velelepni objekat ukupne površine 1000 m2, za koji smo izdvojili preko 35 miliona dinara, biće završen. Mi se trudimo da izvodimo infrastrukturne radove i gradimo nove objekte na celoj teritoriji Novog Sada, kako u gradu, tako i u prigradskim naselјima. Ovo je značajna investicija za Futog, a važno je što će osim kulturnih sadržaja prostor biti korišćen i za druge namene – rekao je gradonačelnik i osvrnuo se na to da je u zgradi predviđeno i otvaranje šaltera pošte, prostorije za Udruženje penzionera, kao i drugih sadržaja od značaja za funcionisanje ovog dela Futoga. 

Po završetku izgradnje, objekat od bruto 1000 metara kvadratnih će raspolagati sa dve sale namenjene za različite sekcije (folklor, ples, tamburaški orkestar), pomoćnom salom u suterenu objekta, garderobom, toaletima i kancelarijama. S obzirom na to da je ovo zgrada čiji će korisnik biti KIC „Mladost“, sadržaji unutar zgrade biće prilagođeni samom Centru, dakle u pitanju će biti prostorije u kojima su smeštene radionice za izradu i ukrašavanje narodnih nošnji, igračke sale, baletske sale i sale za animiranje mladih.

Nakon polaganja kamena temelјca, gradonačelnik se sa saradnicima uputio u obilazak objekta KIC „Mladost“ koji se nalazi u Ulici cara Lazara, gde je posetio galerijski prostor i renoviranu salu u kojoj deluje Dramski studio, a u čije proširenje kapaciteta je u prethodnom periodu uložio Grad.

Novi Sad, 27. februar 2015. godine