Čitaj mi

POČELA „DEČIJA NEDELJA“

Član Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci  prof. dr Nikola Ćirović otvorio je  manifestaciju „Dečija nedelјa“ koja će trajati do 12. oktobra pod sloganom ”Svako dete srećnog lica čuva jedna porodica”. Manifestaciju organizuje udruženje „Život kao inspiracija“ uz podršku Grada Novog Sada.

- Ovogodišnja manifestacija posebnu pažnja usmerava na jačanje  porodice i stvaranje uslova za ostvarivanje prava svakog deteta da odrasta u porodičnom okruženju. Porodica je stub svakog društva bilo da je ona biološka, hranitelјska ili usvojitelјska, a naš zadatak da zajedno učinimo više da deca ne žive u institucijama socijalnog zbrinjavanja. Zajedno sa svim obrazovnim i pedagoškim i ustanovama treba da radimo na pobolјšanju stavarnog položaja deteta u našem društvu - rekao je tom prilikom prof. dr Nikola Ćirović.

Mnogobrojni gosti, deca iz PU „Radosno detinjstvo“ i učenici novosadskih osnovnih škola uživali su u svečanom otvaranju uz pesme sastava „Do re mi“ koji je zajedno sa horom penzionera „Spomenak“  izveo i himnu „Dečje nedelјe“.

U toku trajanja manifestacije planiran je niz aktivnosti za decu predškolskog i školskog uzrasta i to, muzičke radionice i takmičenja, sportske i  inkluzivne-sportske radionice na kojima zajednički učestvuju deca sa invaliditetom, porodične radionice i berza knjiga. Program manifestacije je dostupan na sajtu Grada  www.novisad.rs

Novi Sad, 6. oktobar 2014. godine