Čitaj mi

POČELA 44. LETNјA KUPALIŠNA SEZONA NA OTVORENIM BAZENIMA NA ,,SAJMIŠTU”

U susret predstojećoj kupališnoj sezoni na SC „Sajmište“ gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i direktor JP SPC „Vojvodina“ Milan Jarić obišli su bazenski kompleks gde su radovi na obnovi i adaptaciji okončani u predviđenom roku, a potom su obišli i sportske terene u okviru „Sajmišta“. Zahvalјujući sredstvima Grada Novog Sada, kao i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, kompleks otvorenih bazena SC “Sajmište” modernizovan je i prilagođen potrebama svih Novosađana i gostiju Novog Sada. Naime, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, opredelilo je sredstva za adaptaciju dela kompleksa otvorenih bazena SC ,,Sajmište“ kako bi se podigao kvalitet usluge bazena. Takođe, uložena su sredstva na ime kapitalnih subvencija Grada Novog Sada za rekonstrukciju toaleta i garderobe na otvorenom bazenu SC ,,Sajmište”, kao i za ugradnju sistema naplate karata i kontrole pristupa bazenima.

- Ovo je pozivnica Novosađanima i brojnim gostima našeg grada da letnje mesece provedu na otvorenim bazenima i uživaju u brojnim sadržajima sportskog kompleksa „Sajmište“. Izvršene su značajne promene na bazenima, a u radove su Grad i Ministarstvo zajedno investirali 28 miliona dinara. Rađena je kompletna zamena behatona oko bazena, prilazni putevi, kompletno su rekonstruisane i opremlјene svlačionice, toaleti, napravlјene su i prostorije za osobe sa invaliditetom, i za majke sa bebama. Postoji ideja da se napravi još jedan bazen na potezu prema Futoškom parku, a trudićemo se da pripremimo projekat za tu investiciju kojim ćemo konkurisati sa resornim ministarstvom za sredstva. Obišli smo i prvi teren u Novom Sadu sa veštačkom travom u okviru „Sajmišta“ koji obuhvata površinu fudbalskih terena po standardima UEF-a. Zahvalni smo na donaciji Fudbalskom savezu Srbije u vrednosti od 200 000 evra, dok smo mi kao Grad uložili 15 miliona dinara za pripremne radove koje je izvodilo JKP ''Put'', i sada imamo predivan fudbalski teren na radost svih Novosađana. Kada se sve sabere, ovo je veoma značajna investicija u Sportski centar „Sajmište“ u vrednosti od oko 50 miliona dinara – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Gradska uprava za sport i omladinu izdvojila je za otvorene bazene Sportskog centra ''Sajmište'' 14.000.000 dinara, a u pitanju su radovi na površini oko 600 m2 na kojoj je izmenjena behatonska podloga, potpuno su rekonstruisane garderobe i kabine za presvlačenje, opremlјene su odgovarajućom novom opremom, a izgrađene su prostorije za osobe sa invaliditetom i toaleti, tako je izdvojen i deo za majke sa bebama, toaleti, sanitarni čvorovi, kompletna kanalizaciona i vodovodna mreža, tuševi, mašinski solarni deo za uštedu energije i dva ulaza za dezobarijere.
Direktor JP SPC „Vojvodina“ Milan Jarić istakao je da su na bazenima postavlјeni  savremeni tuševi, izgrađeni novi toaleti, nova garderoba sa 130 novih kasetnih ormana, za ukupno 3.500 posetilaca. 

- Od ove sezone sportisti će imati na raspolaganju i tri nove svlačionice. Uz to, na ulazu, posetioce će dočekati pristupni plato sa novim pločama. Vodili smo računa i o komforu građana, koji od ove sezone neće morati da stoje u redovima zahvalјujući novom elektronskom sistemu  kontrole ulaska i izlaska – rekao je Jarić.

Renovirani objekti daju mogućnost da se Novosađani i sve brojniji turisti, ne samo odmore, rekreiraju, već i zabave. Pored kvalitetne vode u tri bazena, bogate ugostitelјske ponude, posetioci će imati priliku da od sutra uživaju u raznovrsnim zabavno-rekreativnim programima na bazenima na „Sajmištu“.

Novi Sad, 7. jun 2018. godine