Čitaj mi

OTVORENA POLICIJSKA ISPOSTAVA NA NOVOM NASELJU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem i načelnikom Policijske uprave u Novom Sadu Sinišom Radakovićem prisustvovao je otvaranju Policijske ispostave na Novom naselju. U februaru prošle godine počelo je da radi Odeljenje policije Novo naselje, što je predstavljalo prvi korak ka uspostavljanju Policijske ispostave.

- Bezbednost građana je prioritetni zadatak svih nas, a zahvaljujući podršci Ministarstva unutrašnjih poslova konačno smo dočekali da imamo Policijsku ispostavu na Novom naselju, i to u punom kapacitetu. Od danas građani Novog naselja, Satelita, Telepa i Adica treba da se osećaju sigurnije, jer je ova teritorija maksimalno pokrivena pripadnicima MUP-a. Grad je pomogao koliko je trebalo, ali ključna stvar i preduslov za otvaranje nove ispostave je nova klasa policajaca koju smo u julu 2014. promovisali na Trgu slobode. MUP ima punu podršku Grada i bićemo im partneri na zadacima koji su pred nama – istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Prema rečima ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića Policijska ispostava na Novom naselju imaće 90 policijskih službenika.

- Zahvaljujem se gradonačelniku što je pomogao prilikom realizacije ovog projekta. Zgrada Policijske ispostave je potpuno renovirana i policijski službenici imaju odlične uslove za rad. Stopa opšteg kriminaliteta drastično je opala u odnosu na prethodne godine, pa samo u Novom Sadu ima 14% manje izvršenih krivičnih dela nego u istom periodu 2015. To je dokaz da ozbiljan rad daje ozbiljne rezultate – rekao je Nebojša Stefanović.

Nakon obilaska Policijske ispostave na Novom naselju gradonačelnik, ministar i načelnik Policijske uprave u Novom Sadu u društvu načelnika Uprave za vanredne situacije u Novom Sadu Dragana Cvetićanina prisustvovali su i edukativnoj tribini, kao i demonstraciji pokaznih vežbi u Centru za osnovnu policijsku obuku, a koje su organizovane u okviru Nedelje bezbednosti mladih u Gradu Novom Sadu.

- Nije slučajno što je za ovu manifestaciju izabrana prva nedelja aprila, jer svi znamo da se 1. aprila pre četiri godine dogodio stravičan požar u kojem je izgubljeno 6 mladih života. Novi Sad je nažalost iskusio još tri tragična događaja sličnog karaktera. Pitanje prevencije se uvek može dalje razrađivati, i Grad takvim akcijama pruža punu podršku – istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Pored tribine koja je bila posvećena bezbednosti mladih u Centru za osnovnu policijsku obuku održana je edukativna vežba gašenja požara, kao i demonstracija policijske akcije hapšenja.

Novi Sad, 6. april 2016. godine