Čitaj mi

OTVORENA 'PANORAMA SPORTOVA'

Zamenik gradonačelnika Novog Sada dr Saša Igić svečano je otvorio manifestaciju 'Panorama sportova' koja na Trgu slobode traje do nedelje 16. maja, a tokom koje će Novosađani moći da se oprobaju u različitim sportskim disciplinama.

-Savremeni način života i vladavina tehnologije sve više udaljavaju mlade od fizičke aktivnosti i upadljiv je pad interesovanja za bavljenje sportom koji je veoma važan za normalan rast i razvoj naših najmlađih. Zbog toga je osnovni zadatak društva da na sve načine podstiče decu u sportu i promoviše fizičku aktivnost kao jednu od najviših vrednosti zdravog stila života, a na taj način uticaćemo i na povećanje regrutne baze za vrhunski sport. – istakao je dr Saša Igić.

Član Gradskog veća za sport i omladinu Aleksandar Kravić poručio je na otvaranju da je podrška privrede u vidu promocije i sponzorstva od izuzetnog značaja za razvoj sporta i naglasio da će novi zakon o sportu regulisati i oblast finansiranja. On je takođe rekao da će Grad Novi Sad nastaviti aktivno da radi na unapređivanju uslova za treniranje i bavljenje sportom.

'Panorama sportova' koju je organizovala Alpha Bank pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, Turističke organizacije Srbije i Grada Novog Sada, odvija se od 2001. godine od kada je obišla mnoge gradove u zemljama regiona.
 

Novi Sad, petak 14. maj 2010. godine