Čitaj mi

OTVORENA "NOVOSADSKA JESEN"

 

Šef kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović otvorio je tradicionalnu ekološku, privrednu, turističku i kulturnu manifestaciju "Novosadska jesen" koju organizuje Pokret gorana Novog Sada. Manifestacija koju podržava Grad Novi Sad - Gradska uprava za zaštitu životne sredine i Gradska uprava za privredu organizuje se jedanaesti put na prvom spratu SPC "Vojvodina".

- Ovaj tradicionalni novosadski događaj pokreće ozbilјne teme iz ekologije i podstiče svest lјudi o značaju zaštite životne sredine, a sa druge strane ima i značajan privredni karakter. Važno je što „Novosadska jesen“, kao svojevrsni ekološki brend Novog Sada, pruža mogućnost da naučimo više o hortikulturi i ekologiji, a ima i usko stručni karakter namenjen stručnjacima iz tih oblasti. „Novosadska jesen“ podseća sve nas na dolazak tog godišnjeg doba u naš grad i oproštaj sa letom, a činjenica da manifestacija traje već 11 godina, jasno govori o tome kako su je Novosađani prihvatili – rekao je Aleksandar Petrović i uputivši čestitke organizatorima na dobro obavlјenom poslu, proglasio "Novosadsku jesen" otvorenom.

"Novosadska jesen" je prilika svim građanima koji posete ovu priredbu da se informišu o novim dostignućima iz raznih oblasti, a ove godine manifestacija će biti posvećena 200. godišnjici rođenja lekara, profesora i naučnika Josifa Pančića. Manifestacija ima i veliki turističko - privredni značaj za Novi Sad, jer se na njoj svake godine predstavi više od 200 najznačajnijih izlagača iz oblasti hortikulture, pčelarstva, organske polјoprivrede i starih zanata, a ujedno je u toku pet dana trajanja poseti oko 70.000 posetilaca. Novosađani će imati priliku da posete manifestaciju do subote, 25. oktobra 2014. godine.

Novi Sad, 21. oktobar 2014. godine