Čitaj mi

OTVORENA MANIFESTACIJA „DOBROVOLJAC, SRBIN,BORAC“

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić kao glavni gost svečano je otvorio manifestaciju „Dobrovoljac, Srbin, borac“, koja je drugu godinu zaredom održana u Tankosićevu (Kisač).

Ovogodišnja Manifestacija „Dobrovoljac, Srbin, borac“ bila je  posvećena obeležavanju jubileja – 200 godina od rođenja kneza Mihaila Obrenovića i 120 godina od osnivanja srpske komitske organizacije, a epitafni koncert je posvećen je nedavno upokojenom čika Đorđu Mihailoviću, čuvaru srpskog vojničkog groblja u Solunu.

Ovogodišnju manifestaciju obeležio je bogat kulturno-umetnički program,a  Gradonačelnik je istakao da se na ovaj način čuva naša istorija i prenosi na buduće naraštaje.

Gradonačelnik je napomenuo da Grad upravo gradi put od trga Tankosića do Stepanovića kako je obećao prošle godine ministar odbrane i potresednik Vlade Republike Srbije,  Miloš Vučević.Put koji se gradi  nije jedina investicija  u ovom kraju.U maju mesecu ove godine započeta  je izgradnja  nove rute biciklističke staze Novi Sad – Irmovo – Kisač – Čenej,dužine 21,2 kilometara.

Novi Sad, 16. septembar 2023. godine