Čitaj mi

OTVORENA IZLOŽBE SLIKA I CRTEŽA ŠTIĆENIKA ZAJEDNICE „ZEMLJA ŽIVIH“

Član Gradskog veća za kulturu Vanja Vučenović prisustvovao je otvaranju izložbe slika i crteža koji su nastali u okviru projekta „Slike duše“ a koja je organizovana u prostorijama udruženja „Zrno slovesnosti“ . Projekat je realizovan pod pokroviteljstvom Gradske uprave za kulturu, sa ciljem da štićenici zajednice „Zemlja živih“ steknu osnovno umetničko obrazovanje i da se kroz upoznavanje sa osnovnim tehnikama crtanja i slikanja,  podstaknu na kreativno izražavanje.

-Raduje nas to da smo to da bili u prilici da omogućimo da štićenici zajednice „Zemlja živih“ pokažu da su spremni da stvaraju, da se umetnički izražavaju i ovom sjajnom izložbom oni na najbolji način pokazuju da su sve spremniji i bliži tome da se uključe u tokove svakodnevnog života i da na valjan načan doprinose društvu u kome žive. Ovo je još jedan od projekata zajednice „Zemlja živih“ podržan od strane Gradske uprave za kulturu, koji svedoči o spremnosti aktuelne gradske administracije da se partnerski uključi u borbu protiv različitih oblika bolesti zavisnosti koje su, nažalost, postali paradigma savremenog življenja - izjavio je Vanja Vučenović.

Prikazane slike i crteži nastali su u periodu od aprila do oktobra 2014. godine. U okviru projekta održano je deset radionica u kojima je učestvovalo više od 60 štićenika. Radionice je vodila slikarka Dušanka Sremački, a na projektu su bili angažovani i vaspitači, kao i tehničko osoblje zajednice „Zemlja živih“.

Novi Sad, 17. oktobar 2014. godine