Čitaj mi

OTVORENA IZLOŽBA „MOJ GRAD“

 

Član Gradskog veća za kulturu Vanja Vučenović prisustvovao je otvaranju izložbe „Moj grad“ u okviru „2. Smotre likovnog stvaralaštva dece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta Novi Sad  2015“. Tom prilikom uručene su nagrade najbolјim autorima.

- Dečiji likovni radovi nastali su kao rezultat raznovrsnih likovnih radionica koje je Predškolska ustanova "Radosno detinjstvo" realizovala u saradnji sa Muzejom grada Novog Sada, Muzejom Vojvodine, Galerijom Matice srpske, Spomen zbirkom Pavla Belјanskog i novosadskim osnovnim školama. Grad Novi Sad aktivno i kontinuirano ulaže u stvaralaštvo mladih, jer deca su naša budućnost, a njihova kreativnost svakako utiče na stvaranje lešpše slike našeg grada i društva u celini - rekao je Vanja Vučenović.

Na likovni konkurs pristiglo je  2100  radova  iz 32  vrtića  i 76 vaspitno-obrazovane grupe PU „Radosno detinjstvo“ Novi Sad i 19 osnovnih škola i likovnih radionica. Stručni žiri je za izložbu odabrao 19 ravnopravnih nagrada za dečiji likovni rad i 5 nagrada za kolekciju radova koji će izloženi do 1. aprila 2015. godine u Zbirci strane umetnosti Muzeja grada Novog Sada.

Novi Sad, 23. mart 2015. godine