Čitaj mi

OTVOREN PRVI TURISTIČKI SAMIT VOJVODINE

Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević prisustvovao je otvaranju Turističkog samita Vojvodine koji se naredna dva dana održava u Kongresnom centru Master na Novosadskom sajmu.

Razvoj odgovornog turizma na teritoriji AP Vojvodine, razgovor o problemima koji stoje na putu ka realizaciji postavlјenih cilјeva, podsticaj za angažovanje na pisanju razvojnih projekata, ostvarivanje interdestinacijske, ali i međusektorske saradnje u formiranju i promociji turističke ponude Vojvodine razlog su potrebe za održavanjem ovog samita. Primeri dobre prakse iz regiona biće jedna od klјučnih tema kojom će se podstaći saradnja i dalјi napredak u promotivnim aktivnostima turizma AP Vojvodine.

- Turizam je privredna grana koja je među prvima osetila posledice globalnog zatvaranja usled pandemije Kovid, ali, možda i brže od očekivanog, doživlјava oporavak. Grad Novi Sad, u godini Evropske prestonice kulture, ima odličnu poziciju da anulira probleme iz Kovid perioda. To najbolјe pokazuje zvanična statistika, a to je 35 odsto više dolazaka i noćenja u prva četiri meseca ove godine u odnosu na rekordnu 2019. godinu.  Ono što je jako bitno je da se povećava dužina boravka turista. To je direktan rezultat promotivnih aktivnosti iz prethodnog perioda, kao i razvoja novih proizvoda i širenja ponude na okolinu u skladu sa novim tražnjama. Vratile su se brojne manifestacije, vraćaju se polagano i poslovni skupovi, a turistička ponuda Novog Sada i okoline je sadržajnija – rekao je Radojević.

Nakon svečanog otvaranja Samita, član Gradskog veća učestvovao je na panel diskusiji na temu „Dijalog institucija: Turizam u Vojvodini danas“.

Turistički samit Vojvodine zajednički organizuju Udruženje građana Centar za edukativni razvoj Novi Sad i agencije „Balkan Infinity Travel“ i „Explore Agency“, uz podršku Ministarstva za turizam, Pokrajinskog sekretarijata i Grada Novog Sada.

Novi Sad, 9. jun 2022. godine