Čitaj mi

OTVOREN PRVI MEMORIJALNI TURNIR U STONOM TENISU „VLADIMIR ŠIŠKA”

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je otvaranju prvog memorijalnog turnira u stonom tenisu „Vladimir Šiška“ koji se održava u Stonoteniskoj dvorani SPC „Vojvodina“. Turnir organizuje stonoteniski klub „Panonija“ uz podršku Grada Novog Sada, a u čast Vladimira Šiške koji je bio dugogodišnji sportski radnik i član izvršnog odbora Stonoteniskog saveza Srbije.

- Vladimir Šiška bio je ljubitelj stonog tenisa, a svojim angažovanjem i entuzijazmom je doprineo radu Stonoteniskog saveza Srbije i napretku novosadskih klubova, pre svega Panonije, Novog Sada, Vojvodine i drugih. Bio je profesionalac, ali pre svega prijatelj uvek spreman da pomogne stavljajući na raspolaganje svoje resurse i stručnost, budući da je kao privrednik imao dosta znanja i iskustva u oblastima ekonomije i prava. Naš grad je ostao bez dobrog čoveka koji je veliki deo svog života posvetio sportu i koji je pomagao i doprinosio boljem funkcionisanju sistema sporta u Novom Sadu. Vladimir Šiška je zaslužio i da mu se na ovaj način odužimo, a najbolje ćemo to uraditi ako budemo učili nove generacije da idu njegovim stopama – rekao je Ognjen Cvjetićanin prilikom otvaranja turnira.

Pored sećanja na velikog sportskog radnika turnir ima i takmičarski značaj. Uvršten u kalendar takmičenja STSS i bodovni je, na njemu učestvuju najbolji stonoteniseri u državi, a obezbeđen je i nagradni fond.

U ime Grada Novog Sada Ognjen Cvjetićanin primio je Plaketu kao znak zahvalnosti za uspešnu saradnju i doprinos stonom tenisu i sportu, ali i za održavanje ovog prvog memorijalnog turnira.

 

Novi Sad, 24. septembar 2022. godine