Čitaj mi

OTVOREN OSMI MEĐUNARODNI SAJAM INVESTICIJA

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Borko Ilić prisustvovao je svečanom otvaranju 8. Međunarodnog sajma investicija - Investekspo, koji se održava od 29. do 31. oktobra na Novosadskom sajmu. Tokom tri sajamska dana, lokalne samouprave gradova i opština, promovisaće investicione projekte koji proaktivno stvaraju neophodne uslove u privlačenju stranog i domaćeg kapitala, radi ubrzanog privrednog razvoja svojih sredina i jačanja pozicije na privredno-ekonomskom nivou, ne samo u zemlji već i u regionu.

Sajam je otvorio ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije dr Sulejman Ugljanin, koji je istakao da Novosadski sajam i Grad Novi Sad razvijaju zdravu logiku održivog razvoja Srbije, jer na spajaju one koji nude i one koji traže.

- Na Sajmu učestvuju 24 opštine, iz nerazvijenih područja koje imaju standard manji od 60 odsto republičkog proseka. Lokalne samouprave pokazuju svoje prednosti i potencijale i omogućavaju investitorima da nađu svoj interes ulažući novac u razvoj naše zemlje - izjavio je dr Sulejman Ugljanin.

Javno preduzeće „Zavod za izgradnju grada“ i Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj će na ovogodišnjem sajmu predstaviti potencijale Grada Novog Sada, sa akcentom na slobodne lokacije u vlasništvu Grada spremne za prodaju i na nove podsticaje koji se nude investitorima.

- Drago mi je što je Novi Sad domaćin još jedne velike sajamske manifestacije. Novosadski sajam je brend Novog Sada i ima veliki značaj za naš  grad, ali i državu u celini - izjavio je Borko Ilić i dodao - Pred toga što je drugi po veličini grad, Novi Sad je i privredni, turistički i kulturni centar Srbije. Smatramo da potencijalnim investitorima možemo mnogo da ponudimo i da Novi Sad zaslužuje da bude najmodernija lokalna samouprava u Srbiji, a naše predstavljanje na ovoj manifestaciji je upravo jedan od koraka na tom putu.

Osmi "Investekspo" koji obuhvata Sajam investicija i Dane energetike, okupio je više od 60 učesnika od čega je oko 50 lokalnih samouprava gradova i opština. Učesnici su iz naše zemlje, ali i Mađarske, Republike Srpske, Rumunije i Hrvatske, čime je "Investekspo" potvrdio međunarodni karakter.

Novi Sad, 29. oktobar 2013. godine