Čitaj mi

OTVOREN NOVI OBJEKAT KULTURNOG CENTRA U FUTOGU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je novoizgrađeni objekat Kulturnog centra u Futogu. Reč je o zgradi od bruto 1000 metara kvadratnih koja raspolaže sa dve sale namenjene različitim sekcijama (folklor, ples, tamburaški orkestar), pomoćnom salom u suterenu objekta, garderobom, toaletima i kancelarijama. Korisnik je Kulturno informacioni centar „Mladost“, a sadržaji unutar zgrade biće namenjeni i za radionice za izradu i ukrašavanje narodnih nošnji.

- Zaključno sa izgradnjom zgrade novog Kulturnog centra u Futogu, koji je dobio ime po slavnom Branku Ćopiću, Grad je na teritoriji MZ Futog u poslednje tri godine investirao 300 miliona dinara, i to kroz ulaganja u javnu rasvetu, putnu infrastrukturu, kanalizacionu i vodovodnu mrežu. Prvi korisnik ovih prostorija je Pošta Srbije i zahvalan sam direktoru tog preduzeća Milanu Krkobabiću, što je realizovao stavku iz Protokola o saradnji koji smo potpisali. Pored novog objekta Pošte, nastavlja da radi i stari, što je veoma korisno za građane. Zadovoljstvo mi je što su penzioneri Futoga takođe među prvim korisnicima ovog prostora. Zahvalan sam predstavnicima Mesne zajednice kao i svim građanima Futoga, koji su mi, kao gradonačelniku, pružili veliku podršku. Završetkom radova u ulici Cara Lazara, Futog polako postaje jedan lepo uređen gradić – naglasio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Ivesticija izgradnje nove zgrade za Kulturni centar u Futogu vredna je oko 37 miliona dinara, a JP ''Poslovni prostor'' je bio odgovoran za njenu realizaciju, koja je protekla u predviđenim rokovima.

Gradonačelnik Miloš Vučević takođe je izjavio da je danas ostvaren rekordan prihod za budžet Grada prodajom zemljišta pored stadiona Karađorđe u Novom Sadu.

- Kompanija "Nepi real estate project one" izlicitirala je zemljište za gotovo tri milijarde i osamsto miliona dinara. Takav priliv u budžet Grada garantuje dalja ulaganja u prigradska i gradska naselja i to je ozbiljan investicioni podsticaj za Novi Sad – rekao je gradonačelnik Vučević i dodao da će ta firma zaposliti oko 1200 ljudi, kao i da se očekuje još najmanje 700 miliona dinara od komunalnog opremanja prilikom izgradnje.

Novi Sad, 20. april 2016. godine