Čitaj mi

OTVOREN LETNјI KAMP FK „BARSELONA“

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin zajedno sa pokrajinskim sekretarom za sport i omladinu Vladimirom Batezom  prisustvovao je  svečanom otvaranju letnjeg kampa FK „Barselona“ koji će biti održan od 18. do 22. juna u Fudbalskom centru „Vujadin Boškov“. 

-Veoma mi je drago što se letnji kamp Fudbalskog kluba „Barselona“ po prvi put održava u našem gradu. Novi Sad je u Srbiji i regionu prepoznat kao važan sportski centar, grad u kojem se održavaju velike manifestacije i značajna sportska takmičenja evropskog i svetskog nivoa. Takođe, Novi Sad je grad uspešnih sportista i rasadnik talenata prepoznatih u celom svetu. Naš cilј je prvenstveno da kod dece razvijamo lјubav prema sportu i rekreaciji od malih nogu i da što više mladih lјudi usmerimo ka zdravom životu. Podržali smo ovaj kamp i omogućili da u njemu besplatno učestvuju i deca bez roditelјskog staranja, samohranih ili nezaposlenih roditelјa i deca iz višečlanih porodica. Siguran sam da će prilika da savladaju tehniku i veštine svojstvene njihovim idolima kao što su Mesi ili Pike uticati na njihovo samopouzdanje i da će im ulepšati letnji raspust- rekao je Ognjen Cvjetićanin.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez je izrazio zadovolјstvo što će naša deca imati priliku da pohađaju Barselonin kamp, koji je jedan od najvećih klubova današnjice.

-Ovaj kamp je prilika da deca nauče nešto novo i shvate da samo velikom posvećenošću, radom i disciplinom mogu da dođu do uspeha u karijeri. Zahvalio bih organizatorima koji su realizovali veliki i važan zadatak i nadam se da će neko od naše dece zaigrati u Barseloninom dresu- rekao je  Vladimir Batez.

Direktor „FBC Escola” kampa za Srbiju i fudbalski trener Miroslav Radoičić istakao je da je održavanje kampa velika stvar za Grad Novi Sad, Vojvodinu i Srbiju.

-Oko 200 dece iz celog sveta, i to Amerike, Engleske, Češke, Polјske, Makedonije, Crne Gore i Rumunije je došlo kod nas jer ovo je jedinstvena prilika da se pokaže kako FK „Barselona“ to radi u svojoj školi u Barseloni- rekao je Miroslav Radoičić.

Novi Sad, 18. jun 2018. godine