Čitaj mi

OTVOREN FESTIVAL „TEATAR NA DAR 2019“

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević otvorio je 3. Festival kratkih pozorišnih formi za decu „TEATAR NA DAR 2019“ koji se održava u Sportskom centru „Slana Bara“ od 18. do 19. maja.

Na festivalu učestvuje 12 pozorišnih trupa, a specijalni gost festivala je legendarni Branko Milićević, poznatiji kao Branko Кockica, sa svojim Pozorištancem „PUŽ“. Gradonačelnik Vučević zahvalio se organizatorima na tome što predanim radom i trudom čine da Festival svake godine bude bogatiji i da okupi sve više učesnika i publike.

-Ovaj vikend je posvećen deci, njihovim osmesima, druženju, ali i dobrim predstavama i pesmama. Danas je Slana bara, a sa njom i Кlisa i Vidovdansko naselje, centar kulture i stvralaštva za decu. Posebno me je oduševilo što je ovde sa nama Branko Кockica, junak mog detinjstva od kojeg i danas deca mogu mnogo da nauče.Uživajte, radujte se i družite i neka vas teatar usmeri na prave vrednosti – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Tokom ovog vikenda, publici će se, između ostalih, predstaviti Pozorište iz kofera, Pozorište Teatrilo, Pozorište iz ranca, Novosadski novi teatar, Upalimo reflektore i Studio Željko Veseljko. Profesionalni glumci nastupaju u predstavama koje su u potpunosti prilagođene najmlađoj publici.

Manifestaciju organizuje Udruženje „Novosadski kutak“ u saradnji sa MZ Slana bara, uz podršku Grada Novog Sada.

Novi Sad, 18. maj 2019. godine