Čitaj mi

OTVOREN FESTIVAL NOVIH ENERGIJA

Član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić prisustvovao je otvaranju „Festivala novih energija'' koji organizuje Klub manekena ''Novi Sad'' u saradnji sa Mesnom zajednicom ''Gavrilo Princip''.

''Festival novih energija'' namenjen je najmlađima, a održavaće se na tri destinacije u okviru MZ ''Gavrilo Princip'' na Novom naselju, u periodu od 02. juna do 15. septembra.

- Jako je važno da se posvetimo mladim generacijama i da im na vreme ukažemo na važne i pozitivne društvene vrednosti. Klub manekena ''Novi Sad'' i MZ ''Gavrilo Princip'' su upravo rukovodeći se tom idejom organizovali ovaj festival koji će trajati celog leta. Deci Novog Sada biće ponuđene raznovrsne aktivnosti usmerene na to da kod njih podstaknu stvaralaštvo, da im omoguće prostor da se iskažu i da nauče poželjne i pozitivne obrasce ponašanja. Veoma nam je drago što već vidimo pozitivan uticaj osvojenih titula Evropske prestonice kulture i Omladinske prestonice Evrope na udruženja i organizacije. Sasvim je izvesno da će leto u Novom Sadu biti veoma bogato kada je reč o kulturno-umetničkim, zabavnim, edukativnim i turističkim manifestacijama koje su usmerene na raznovrsne ciljne grupe – istakao je Dalibor Rožić.

Raspored programa Festivala biće najavljen početkom svakog meseca, a na dnevnom nivou sve aktivnosti i informacije mogu se dobiti na fejsbuk stranici FestivalnovihenergijaNoviSad,
instagram profilu, festivalnovihenergijans i putem mejla festivalnovihenergijans@gmail.com

Programi Festivala usmereni su na razvoj stvaralaštva i kreativnosti dece i mladih, kroz različite radionice u svim oblastima koje su bitne za njihov razvoj, a biće obuhvaćene različite teme, od kreiranja slobodnog vremena, bontona, razvijanja humanosti i slično.

Novi Sad, 2. jun 2018. godine